מעסיק עובדים? את המאמר הבא כדאי לך לקרוא
איך להעסיק עובדים ולחסוך כסף?
בעידן בו אנו חיים, עידן בו כל המידע נגיש לנו בלחיצת כפתור היה ניתן לחשוב שהוראות החוק ברורות הן לעובדים והן למעסיקים, אך כמי שמלווה מעסיקים, וגם עובדים, נוכחתי לדעת כי מעסיקים רבים לא מודעים לכלל החוקים והחובות החלות עליהם מכל היותם מעסיקים והם פשוט חושפים את עצמם לסכסוכי עבודה ומחלוקות מול העובדים, מה שגורם סביבת עבודה מתוחה לעיתיים רבות ואף מוביל לתביעות כספיות בבית הדין לעבודה שהיה ניתן למנוע מראש בהתנהלות נכונה.
אז החלטתי להנגיש, לכם המעסיקים, בסדרת מאמרים, את המידע שברובו כבר קיים במרשתת כדי שתוכלו לבחון את ההתנהלות שלכם מול העובדים, לתקן מה שדרוש תיקון ולזכות בסביבת עבודה רגועה ומניבה ולפנות את המשאבים והזמן שלכם לפיתוח העסק.
נתחיל מהבסיס - חוזה העסקה או כהגדרתו בחוק "טופס הודעה לעובד"
המטרה של חוזה העסקה / הסכם עבודה או טופס הודעה לעובד היא להסדיר את הסוגיות הקשורות לעבודתו של העובד אצלך, המעסיק והוא יכלול, בין היתר, את הגדרת התפקיד של העובד, היקף עבודתו, חובות מצד העובד, פירוט זכויותיו של העובד וכו'.
החוק קובע כי על המעסיק קיימת חובה למסור לעובד הודעה על תנאי העסקתו וזאת עד 30 ימים ממועד תחילת העסקתו לעובד מעל גיל 18 ועד 7 ימים לעובד מתחת לגיל 18. דוגמה להודעה לעובד ניתן למצוא באינטרנט והיא כוללת את פרטי המעסיק, פרטי העובד תחילת העבודה תפקידו של העובד פרטים טכניים נוספים. דוגמה לטופס הודעה לעובד ניתן למצוא במרשתת.
בחוזה העסקה או הסכם עבודה יהיה ניתן לכלול הוראות נוספות כגון שמירת סודיות, אי תחרות, תשלומי בונוס, הוראות בדבר אחריות העובד המקבל רכב לשימושו האישי או לשימוש לצרכי עבודה והוראות נוספות אשר יש בהן לשמור על אינטרס המעסיק.
מעסיק שמפר את הוראות החוק ולא מוסר לעובד טופס הודעה או הסכם העסקה חושף את עצמו לתשלום פיצוי שיכול להגיע עד לסך של 15,000 ₪!! בעבר בתי הדין היו פוסקים פיצוי על הפרת החוק על הרף הנמוך, כלומר ממוצע של 3,000 ₪, בפסיקות האחרונות ניתן לראות כי בתי הדין החלו להחמיר והיום הפיצוי הממוצע עומד על 10,000 ₪ לא כולל תשלום שכ"ט לעו"ד.
את הפיצוי הזה, כמו שאתם מבינים, ניתן לחסוך בקלות.
אז ההמלצה שלי אליכם היא לבדוק שלכל העובדים שלכם בעסק יש הסכמי העסקה, מפורטים או בסיסיים, שמפרטים את הזכויות של העובדים אבל גם יודעים לשמור עליכם המעסיקים.
במאמרים הבאים נסקור חובות נוספות החלות עליכם כמעסיקים שגם הן יכולות לחסוך לכם, המעסיקים, כסף
עו"ד עינב זוסים
דיני עבודה, זכויות יוצרים ומשפט אזרחי
052-6802362
לפגישת ייעוץ לחץ כאן